Oldal kiválasztása

Az Új-Guinea madarait bemutató határozókönyvhöz készítettem illusztrációkat 2011 és 2014 között. A munka végeztével a könyv egyik szerzője, Thane Pratt meghívott egy 4 hetes expedícióra Pápua Új-Guineába. Előtte még néhány napot észak-kelet Ausztráliában, Cairns környékén töltöttünk. Itt nyílt alkalmam találkozni William T. Cooper ausztrál természetfestővel, szakmám egyik legnagyobb képviselőjével. Megdöbbenve kaptam a hírt 1 évvel később hirtelen bekövetkezett haláláról. Találkozásunk emléke meghatározó számomra.

Bill Cooper műtermében

Az expedíciót az amerikai Bishop Múzeum, és a Pápua Új-Guinea Nemzeti Múzeum közösen szervezte. Fő célja a tájidegen növény-, és állatfajok monitorozása volt a 96 km-es Kokoda-ösvény mentén. Emellett a hüllő-, és békafajokat is vizsgálták, 5-6 tudományra új fajt fedeztek föl.

Az expedíció teljes legénysége

Én az időt festéssel és fotózással töltöttem, főleg a paradicsommadarakra koncentráltam, összesen 10 fajt sikerült megfigyelnem. Életem legjobb tanulmányútjáról számtalan vázlattal, fotóval, és ihlettel tértem haza. Azóta több képet festettem, főleg a paradicsommadarakról, és több kiállításon is bemutattam a munkáimat.

Válogatás az expedíció alatt készített vázlataimból

Válogatás az expedíció alatt készült videóimból a Youtube csatornámon: https://goo.gl/6nYur8

További képek

Pin It on Pinterest

X