Természetfestő, illusztrátor vagyok. Legkedvesebb témám a madárvilág.

  1976-ban születtem Budapesten.
  Az érettségi (1994) után polgári szolgálatosként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez kerültem. Nagyon sokat köszönhetek ennek az időszaknak, megismerhettem a magyar természetvédelem működését, és közelebbi kapcsolatba kerülhettem számos, a természetvédelemben dolgozó szakemberrel.
  A polgári szolgálat lejárta után az Egyesületnél maradtam, a Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálat munkatársaként. A Túzokközpontban eltöltött egy hónappal együtt egészen ’99 tavaszáig álltam az Egyesület alkalmazásában. Szerencsémre nem kellett messzire mennem (és az annyira megszeretett Jókai-kertet elhagynom), mivel a Környezetvédelmi Minisztérium Természetvédelmi Hivatalában működő CITES iroda éppen munkatársat keresett. A Washingtoni Egyezmény végrehajtásában dolgozva a nemzetközi természetvédelemre is rálátásom nyílt. A Hivatalt 2001 nyarán hagytam ott, azóta szabadúszóként a rajzolásból, festésből élek.

  Amióta az eszemet tudom szeretek rajzolni. Érdekes módon elég későn, mindössze 1996-ban kezdtem el madarakat, illetve más állatokat és növényeket rajzolni. Több évig szinte kizárólag mesékbe és rémtörténetekbe illő, úgynevezett ’fantasy’ illusztrációkat készítettem. Idővel szeretnék majd ehhez a témához is visszatérni.
  Nem jártam képzőművészeti iskolákba, mindent magamtól, ’autodidakta’ módon próbálok megtanulni. Nagyon sokat köszönhetek Muray Róbert festőművésznek, aki megtisztelt bizalmával és barátságával. Ő volt az első, aki szakmai szemmel nézve munkáimat, őszinte kritikával önbizalmat öntött belém. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy kerületben, néhány percnyi távolságra lakunk egymástól. Rendszeresen meglátogatom, Ő pedig tanácsaival, ötleteivel segít előbbre a tanulásban, munkában.
  Körülbelül 12 éves koromban kezdtem el behatóbban foglalkozni a madarakkal. Részt vettem a Madártani Egyesület által szervezett Madarász Suliban, és egyre többet jártam terepre, a madarak után. A madarászat és a rajzolás nagyon sokáig egymástól független elfoglaltság, hobbi volt az életemben. Azután az Egyesületnél töltött éveim során madárillusztrációk akadtak a kezembe. Elkezdtem. Első rajzaim a Pest Környéki Madarász Kör ’Füzike’ című lapjának címoldalán jelentek meg. Majd az Egyesülettől kaptam megbízásokat.
  A Természetvédelmi Hivatalhoz kerülve aztán jöttek az újabb megrendelések, nemzeti parkoktól, zöld szervezetektől. Egy ideig munka mellett, este, éjszaka és hétvégéken dolgoztam, de az egyre több megrendelés miatt elég nehéz lett ez az életvitel. Ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálok ebből megélni. Egy ideig csak fekete-fehér tusrajzokat készítettem, majd a festéssel is megpróbálkoztam. Szinte kizárólag akrilfestékkel, papírra dolgozom. Szeretem madaraimat 'civilizált' környezetbe helyezni, szeretem azt ábrázolni, ahogyan a természet megpróbál alkalmazkodni az ember által átalakított környezethez. Úgy érzem nagyon aktuális, és kimeríthetetlen téma ez.
 

  Ezúton is szeretném megköszönni a honlap korábbi verziójában nyújtott segítséget Vámosi Krisztiánnak és Argai Sándornak.
 A honlap jelenlegi verziójának technikai kivitelezését Selmeczi Kovács Ádám végzi.