Oldal kiválasztása

Először 2004-ben jártam Indiában 3 barátommal. Az északnyugati részen, Delhi, Agra és Dzsajpur környékén, valamint a Nagy Himalája Nemzeti Parkban jártunk.

A Holi ünnep alkalmával megjelölve (2004)

Ekkor még abszolút nem festettem kint a terepen, ez egy madarásztúra volt. Számtalan élményt gyűjtöttem azonban, melyek alapján már több képet festettem itthon. A túra legjobb madárfaja az 1000 példány alatti állománnyal rendelkező nagy indiai túzok volt. Egy teljes napot töltöttünk a keresésével, és amikor estefelé utoljára néztünk szét egy dombtetőről, akkor találtuk meg. A másik hihetetlen élmény volt tigrisekkel találkozni a Ranthambhore Nemzeti Parkban.

Bár ezután még háromszor jártam Indiában, de ekkor célirányosan Ladakhba mentem, az első túra helyszínére 2016-ban térhettem újra vissza. Ekkor Ferenczi Norbert barátom meghívására látogattam meg a Keoladeo Ghana és a Ranthambhore Nemzeti Parkot. Ekkor is madarászokkal voltam, így alig jutott időm festeni. Ezután a túra után fogalmazódott meg bennem, hogy olyan felszerelést kell magammal vinni a vázlatoláshoz, melyet egy pillanat alatt elő tudok venni, és gyorsan tudok vele dolgozni.

Csoportkép a Ranthambhore Bagh Hotel bejáratánál (középen vezetőnk, Rajkumar Gurjar)

Hihetetlen szerencsénk volt a tigrisekkel ezen a túrán. A legelső szafarink első 20 perce alatt meglett az első állat. A másodikon pedig szintén 20 perc múlva tárult elénk egy vaddisznózsákmányon marakodó 2 fiatal tigris látványa. A Youtube csatornámon van videó róluk. A legutolsó reggelünkön ismét találkoztuk a 2 fiatal tigrissel, hihetetlen látvánnyal búcsúztatott bennünket India.

„Arrowhead” és „Lightning” az elejtett vaddisznóval (Ranthambhore Nemzeti Park, 2016)

A 2016-os túrán készült videókból válogatás található a Youtube csatornámon: https://goo.gl/cS8Asd

 

További képek

Pin It on Pinterest

X