Először 2000-ben vettem részt nemzetközi madárillusztrációs pályázaton, nagy meglepetésemre rögtön sikerrel. A British Birds angol madártani folyóirat minden évben megrendezi az azóta nagy sikerűvé lett ’Bird Illustrator of the Year’ (Az év madárillusztrátora) című versenyét.
  A versenyre küldött négy fekete-fehér képem közül az egyik (mely a budapesti Szent István Bazilikát ábrázolja, egy átrepülő vándorsólyommal) megnyerte a különdíjat (’The PJC Award’), melyet David Cook angol festőművész első felesége, Pauline Jean Cook emlékére alapított.
  Személyesen utaztam ki a díjátadásra, a British Birdwatching Fair-re. A díjjal járó trófeát egy évig birtokolhattam.
  Zoom  
  
Zoom  
  Ezzel egyidőben a Birdwatch című, szintén angol magazin versenyén (Birdwatch Artist of the Year) a beküldött pályaművekből készített naptárba kerülhettem be parlagi sasos határozótáblámmal.   Zoom  

 
  A sikereken fellelkesülve 2001-ben újra pályáztam, nagy örömömre ismét nem feleslegesen. A British Birds versenyén harmadik lettem, a Birdwatch naptárba pedig újból bekerülhettem.
  Zoom  
  Zoom  
  Zoom  
  Zoom  

 
  A következő év újabb meglepetéseket hozott. A British Birds-nél ’stagnáltam’, újból a harmadik lettem.
  Zoom  
  Zoom  
  Zoom  
  Zoom  

 
  A Birdwatch magazin versenyén azonban nagy előrelépés történt, pólingos táblámmal megnyertem a madárhatározási kategóriát.
  Zoom  
  Zoom  

 
  Nagy bánatomra a British Birds 2003-ban nem írt ki pályázatot, pedig az egy év alatt kikristályosodott bennem egy-két jó ötlet.
  A Birdwatch pályázatára az utolsó pillanatban elkészítettem egy festményt. Díjat nem kaptam, de az újságban és a naptárban ismét szerepeltem.
  Zoom  
  Zoom  

 
  Az amerikai Leigh Yawkey Woodson Art Museum minden évben megrendezi a "Birds in Art" című kiállítását. A beküldött, madaras témájú alkotások közül 100-at választanak ki. 2006-ban nagy örömömre én is bekerültem a 100 közé, "Vándorsólyom a Szent István Bazilikán" című képemmel (1075 beküldött pályaműből válogattak).
  Zoom  
  Zoom  

 
  Villámcsapásként, sms-ben ért a hír, hogy megnyertem a "Birdwatch Artist of the Year" díjat. Szerencsés véletlenek játszottak közre ebben. Februárban kezdtem hozzá a képhez, de nagyon nehézkesen haladtam vele. 2 hetet töltöttem az iszap festésével. Le is csúsztam vele egy itthoni pályázatról, melyet egy könyv címlapjának megtervezésére írtak ki. Augusztusban, az angliai Birdfairre befejeztem. Ez a kép nyerte meg legjobban a látogatók tetszését, de senki sem vette meg (bár többen gondolkoztak rajta). Így alkalmam nyílt beadni a Society of Wildlife Artists ezévi kiállítására, ahová be is válogatták. Itt nyerte meg a Birdwatch magazin díját.
  Zoom